Boliglån: Værd at vide

Værd at vide

Første gang, du skal købe bolig er det altid overvældende. Du skal træffe mange beslutninger. Du skal sikre dig et boliglån, der passer til prisen på din drømmebolig. For at få overblik, har vi nogle tips der er værd at kende, når man optager boliglån.

Typisk sammensætning på et boliglån

Der findes ikke noget lån, som vil finansiere din bolig fuldstændig. Lånetyperne afhænger af, hvorvidt du skal låne til en andels- eller ejerbolig (fritidshuse som sommerhuse er undtaget dette eksempel).

Andelsbolig: Dit lån vil være et banklån uden realkredit 

Ejerbolig: Den typiske sammensætning er en sammensat finansieringsmodel i forholdet 80 – 15 – 5. Det betyder, at 80 pct. af lånet er et realkreditlån, 15 pct. er et banklån, og 5 pct. kommer fra din egen opsparing. 

Kreditvurdering

For at kunne få det rigtige lån til din drømmebolig, skal du først kreditvurderes af banken. Den vil sikre sig, at du og/eller din partner har indkomst og eventuel formue nok til at kunne afdrage og betale på lånets løbende rente. Du kan indhente lånetilbud gratis hos banken. Hold øje med betegnelsen ÅOP (årlige omkostninger i procent), som fortæller dig, hvor dyrt lånet faktisk bliver for dig at betale tilbage.

Vær opmærksom på de ekstra udgifter

Særligt når du skal optage et boliglån til en ejerbolig, er der en del ekstra udgifter forbundet med at etablere et lån. Udgifterne består blandt andet af diverse udgifter til tinglysning, ekspeditionsgebyr, kurslægning, bidragssats osv. De fleste kan regne med, at de ekstra udgifter ligger på omkring 5-6 % af købsprisen på den bolig, de optager lån til [kilde: Bolius]

Få lånebeviset på plads

Du står stærkere i budprocessen, hvis du har et lånebevis ved hånden. Ansøger du gennem WeBrick, sørger vi for, at banken svarer indenfor 24 timer. Klik her og kom i gang med ansøgningen allerede i dag!

Hvordan vurderer banken dig, når du søger om lånebevis?

Du har måske hørt fra et par steder...

plantegning med blyant og lineal

Den nye tilstandsrapport

Den 1. oktober 2020 har Sikkerhedsstyrelsen lanceret nye, lettere forståelige...

To små børn sidder med mor i sofaen og kigger på tablet

Danmarks hurtigste boliglån

Spring køen over og få din drømmebolig. WeBrick giver dig kont...