Lånebevis? Hvad er det?

Lånebevis? Hvad er det?

Artikel billede med syltetøjsglas og opsparing til huskøb

Et lånebevis kan være et rigtig godt kort på hånden, når du skal købe en ejerbolig

Du har måske kigget lidt rundt på forskellige boligsider i jagten på din første ejerbolig. Ligesom de fleste andre, har du ikke råd til at betale kontant for en bolig. Så du skal have et boliglån, når du endelig skal til at købe. Midt i din boligjagt er du måske endda stødt på ordet “lånebevis” et par gange og har tænkt: “Hvad er et lånebevis egentlig, og hvad kan jeg bruge det til?” Det kan vi svare på!

Hvad er et lånebevis?

Et lånebevis bliver også kaldt en forhåndsgodkendelse, et boligkøbsbevis eller et købsbevis. Det betyder sådan set det samme: det er et dokument, der beviser, at du på forhånd er blevet godkendt af en bank, til at  låne op til et bestemt beløb til at købe en bolig for. 

Hvad kan jeg bruge et lånebevis til?

Med lånebeviset i hånden (eller på din computer, tablet eller telefon), ved du, hvad du har at købe for. Du har altså et pejlemærke for, hvor dyr en bolig, du kan kigge efter. Det giver også sælgeren et bevis for, at du ikke springer fra på grund af økonomien. Det betyder også, at du kan byde på en bolig med det samme, hvis du forelsker dig til en fremvisning.

Få et uforpligtende lånetilbud

Du kan ansøge om et gratis og uforpligtende lånetilbud her og få svar fra banken indenfor 24 timer. På den måde har du hurtigt et overblik over, hvor meget du kan købe din næste bolig for – og du kan med god samvittighed byde på din drømmebolig og løbe med den først!

Hænder, der holder tom pengepung

Nedadgående økonomi vil ramme boligmarkedet

Krigen i Ukraine kommer til at give almindelige danskere færre penge mellem hænderne...

to mennesker peger på en computer skærm

Gældsfaktor – hvorfor er det nu så vigtigt?

Når du vil låne til en ny bolig, spiller gældsfaktor en stor rolle i forhold til, om bankerne vil lade dig låne penge...

Hvordan tjener WeBrick på gratis boligsalg?

Nogle vil nok være skeptiske, når de ser en annonce for WeBrick, der taler om gratis boligsalg. For hvordan...

billede med udsigt af en masse hustage i et boligkvarter

Boliglån: Værd at vide

Første gang, du skal købe bolig er det altid overvældende. Du skal træffe mange beslutninger. Du skal sikre dig et boliglån, der passer til...