Hvordan vurderer banken dig, når du søger om lånebevis?

Hvordan vurderer banken dig, når du søger om lånebevis?

Mini figur/person sidder og læser ovenpå nogle mønter

Du har måske hørt fra et par steder, at det er en god idé at få et lånebevis på plads inden du starter boligjagten. Det har du også tænkt dig at gøre. Men nu begynder du at tænke på, hvad det egentlig er, bankerne kigger efter. Hvordan er det banken vurderer dig? Vi har samlet en liste over de tre forhold, bankrådgiverne særligt kigger på, når de skal vurdere, hvor meget, du må låne.

Betalingsevne

Bankerne er virksomheder, som skal tjene penge. En af måderne, de gør det på, er ved at låne penge ud og tjene penge på renten, som er bankens løbende pris for at låne penge ud til dig. Derfor vil de rigtig gerne have nye kunder, som vil låne penge af dem. Og som naturligvis kan betale lånene tilbage igen. For at vurdere din evne til at kunne betale både de løbende renter og samtidigt afdrage på lånet, udarbejder banken en kreditvurdering af dig baseret på følgende:

Indkomst og udgifter

Banken kigger på husstandsindkomsten. Dvs. din og din eventuelle ægtefælles. Det er altid bedre for et låns størrelse at have en fælles højere husstandsindkomst. Er dine faste udgifter til gengæld i den høje ende i forhold til din indkomst, kan det være med til sætte et lavere loft for, hvor meget du må låne. 

Formue og gæld

For at udregne din formue, kigger banken på værdien af alt det, du ejer, og trækker din gæld fra. Det er din formue, du hæfter med, når du optager et lån. Så banken bruger din formue som en slags sikkerhed.

Rådighedsbeløb

Til sidst kigger banken på dit rådighedsbeløb. I bund og grund er det det beløb, du har tilbage, når alle regninger er betalt hver måned. Rådighedsbeløbet viser, om du har råd til den ekstra udgift, som det er at betale et boliglån tilbage.

Få et lånebevis gennem WeBrick

Nu hvor du ved, hvordan banken vurderer dig, kan du med ro i maven udfylde en ansøgning om lånebevis. Ansøg om et lånebevis her og få svar indenfor 24 timer.

To små børn sidder med mor i sofaen og kigger på tablet

Danmarks hurtigste boliglån

Spring køen over og få din drømmebolig. WeBrick giver dig kont...

5 små røde mini figuer af et hus står på et træbord

WeBrick og mæglerne:
Her er forskellen

WeBrick er fra starten af tænkt som et alternativ til...

billede af hustage tæt ved kysten

Inden du køber sommerhus

Går du med drømmen om landlig idyl og feriestemning i et sommerhus i Danmark? Når du skal købe et som...

Troels Bulow-Olsen på koral WeBrick baggrund

Mød bestyrelsen: Troels Bulow-Olsen

Troels Bulow-Olsen er kendt fra finansverdenen som medstifter...