Lovligt: Sæt hus til salg flere steder

Lovligt: Sæt bolig til salg flere steder

Til salg skilte på række med erhvervsministeriets logo og WeBricks logo under

Du må godt sætte din bolig til salg både hos en mægler og hos WeBrick samtidig - eller flere mæglere samtidig.

Det er langt fra alle, der ved det, men du er ikke udelukket fra at sætte din bolig til salg selv, hvis du har din bolig til salg hos en mægler. Det er faktisk ulovligt, hvis en mægler påstår, at du kun må sælge igennem dem. Hvor meget du vil få ud af at sælge din bolig selv hos WeBrick eksempelvis, kommer dog an på kontrakten, du har lavet med mægleren, der typisk vil binde dig i seks måneder.

Det er loven om formidling af fast ejendom, der giver dig Frit formidlervalg:

§ 50. Aftale om andet end ejendomsformidling mellem en erhvervsdrivende og en forbruger må ikke indeholde vilkår om, at et ejendomsformidlingsopdrag skal gives til en bestemt ejendomsmægler, ejendomsformidlingsvirksomhed eller ejendomsformidlerkæde

Selvom du har ret til at sælge flere steder, vil mægleren dog ofte have skrevet selve kontrakten sådan, at hvis du selv får din bolig solgt gennem eksempelvis WeBrick, så skal du alligevel betale salær til mægleren, selvom det ikke er dem, som har fået din bolig solgt.

Derfor er det vigtigt, at du får set kontrakten grundigt igennem, hvis du overvejer at forsøge at sælge din bolig selv hos WeBrick, hvor vi ikke har salær.

Hold derfor øje med udløbsdatoen for kontrakten. Hvis salget af din bolig først gennemføres efter, at kontrakten er udløbet, så behøver du nemlig IKKE at betale salær til mægleren.

Hvis du ikke allerede har underskrevet en kontrakt med mægleren, kan du alternativt også få skrevet det ind i din formidlingsaftale, at du også gerne må sælge din bolig selv og beholde salæret, hvis du får den solgt. På denne måde kan mægleren ikke fastlåse dine muligheder eller løbe med salæret til sidst alligevel.

Spar salæret på 50-75.000 kr.

I tilfælde af, at du allerede har lavet en kontrakt med en mægler, eller stadig ønsker at bruge en mægler til at sælge, så er det stadig helt lovligt f.eks. at købe markedsføring eller fotos igennem WeBrick, og spare 5.000 kr. eller mere, ifølge Bolius.

Hvis du helt vil undgå mægleren og spare salæret på minimum 50-75.000 kr., så er WeBrick selvfølgelig et oplagt valg, da du helt gratis kan sætte din bolig til salg hos os.

Danmarks hurtigste boliglån

Spring køen over og få din drømmebolig. WeBrick giver dig kont...

Hvordan tjener WeBrick på gratis boligsalg?

Nogle vil nok være skeptiske, når de ser en annonce for WeBrick, der taler om gratis boligsalg. For hvordan...

Sælg din bolig

Sælg din bolig hos Webrick. Sådan gør du. Når du sælger din bolig gennem WeBrick, får du kontrol med hve...

Administrerende direktør præsenter WeBrick for H.M. Dronningen

Kongelig jagthytte til salg – a hva’ for noget?

Hendes Majestæt Dronningen lyttede opmærksomt med, da Louise Gertz præsenterede WeBrick...