Lovligt: Sæt hus til salg flere steder

Lovligt: Sæt bolig til salg flere steder

Til salg skilte på række med erhvervsministeriets logo og WeBricks logo under

Du må godt sætte din bolig til salg både hos en mægler og hos WeBrick samtidig - eller flere mæglere samtidig.

Det er langt fra alle, der ved det, men du er ikke udelukket fra at sætte din bolig til salg selv, hvis du har din bolig til salg hos en mægler. Ejendomsmægleren vil dog nogle gange kræve eneret på din boligsalg, men derfor er det også vigtigt, at du kender dine rettigheder.  

Hvor meget du vil få ud af at sælge din bolig selv hos WeBrick eksempelvis, kommer derfor også an på kontrakten, du har lavet med mægleren, der typisk vil binde dig i seks måneder.

Det er loven om formidling af fast ejendom, der gør det lovligt at sælge bolig flere steder samtidig. 

Undgå at blive fanget af kontrakten

Selvom du har ret til at sælge flere steder, vil mægleren dog muligvis have skrevet eneret direkte ind i kontrakten – eller gjort det mere indirekte. Mægleren kan nemlig lave kontrakten således, at hvis du selv får din bolig solgt gennem eksempelvis WeBrick, så skal du alligevel betale salær til mægleren. Også selvom det ikke er dem, som har fået din bolig solgt.

Derfor er det vigtigt, at du får set kontrakten grundigt igennem, hvis du overvejer at forsøge at sælge din bolig selv hos WeBrick, hvor vi ikke har salær.

Hold derfor øje med udløbsdatoen for kontrakten. Hvis salget af din bolig først gennemføres efter, at kontrakten er udløbet, så behøver du nemlig IKKE at betale salær til mægleren. 

I dette tilfælde skal det dog være tydeligt og beviseligt, at det ikke er mæglerens fortjeneste, at den er solgt. Derfor skal du sige nej, hvis de spørger, om du vil beholde din bolig på deres side efter kontrakten er udløbet. 

Hvis du ikke allerede har underskrevet en kontrakt med mægleren, kan du alternativt også få skrevet det ind i din formidlingsaftale, at du også gerne må sælge din bolig selv og beholde salæret, hvis du får den solgt. På denne måde kan mægleren ikke fastlåse dine muligheder eller løbe med salæret til sidst alligevel.

Spar salæret på 50-75.000 kr.

I tilfælde af, at du allerede har lavet en kontrakt med en mægler, eller stadig ønsker at bruge en mægler til at sælge, så er det stadig helt lovligt f.eks. at købe markedsføring eller fotos igennem WeBrick, og spare 5.000 kr. eller mere, ifølge Bolius.

Hvis du helt vil undgå mægleren og spare salæret på minimum 50-75.000 kr., så er WeBrick selvfølgelig et oplagt valg, da du helt gratis kan sætte din bolig til salg hos os.

To små børn sidder med mor i sofaen og kigger på tablet

Danmarks hurtigste boliglån

Spring køen over og få din drømmebolig. WeBrick giver dig kont...

Hvordan tjener WeBrick på gratis boligsalg?

Nogle vil nok være skeptiske, når de ser en annonce for WeBrick, der taler om gratis boligsalg. For hvordan...

Lille baby leger med solbriller i morens favn på legeplads

Sælg din bolig

Sælg din bolig hos Webrick. Sådan gør du. Når du sælger din bolig gennem WeBrick, får du kontrol med hve...

Administrerende direktør præsenter WeBrick for H.M. Dronningen

Kongelig jagthytte til salg – a hva’ for noget?

Hendes Majestæt Dronningen lyttede opmærksomt med, da Louise Gertz præsenterede WeBrick...