Rentestigning: Hvad betyder det for dit boligkøb?

Rentestigning: Hvad betyder det for dit boligkøb?

Sparegris og teksten: Rentestigning og dit boligkøb

Overvejer du at købe ny bolig, eller har du allerede fundet en bolig og skal til at tage et boliglån? Så læs videre og find ud, hvad rentestigningen betyder for dig.

Rentesatsen for et boliglån er steget markant i den seneste tid på grund af den økonomiske krise efter krigen i Ukraine. Både den amerikanske og europæiske centralbank har i den sammenhæng hævet deres rente for at undgå højere inflation. Denne generelle rentestigning har allerede nu mærkbare konsekvenser for dig som boligkøber.

Hvis du er bolig-sælger og ikke køber, så har vi også en artikel til dig. Læs hvad rentestigningen betyder for dig som sælger lige her. 

 Rentestigning – hvad betyder det for dig som køber?

– Det er dyrere at låne penge.
– Du kan som køber ikke låne lige så meget
– En stor del af køberne venter på et billigere eller mere roligt boligmarked.
– Derfor vil antallet af boliger på markedet stige
– Boligpriserne vil falde
– Et købers marked skabes, hvor du vil have flere valgmuligheder

Mindre boliglån til køberne

Et 30-årigt fastforrentet realkreditlån på en million kroner koster månedligt 1.980 kroner mere, hvis man tager højde for den stigende rentesats og det mindre afdrag, man vil kunne betale, ifølge Bolius. Det er på grund af en markant stigning fra 0,5 procent i rente til op over 4 procent på kun halvandet år.

Helt konkret vil det betyde, at du som køber, ikke vil have råd til at låne lige så meget til dit boligkøb. Den lavere købekraft vil dog uundgåeligt også føre til, at boligpriserne vil falde, og du som køber vil samtidig få flere mulige boliger at vælge mellem det næste stykke tid.

Rentestigning skaber et køber-marked

I meget lang tid har boligmarkedet været sælgerens marked, men det ændrer sig sammen med rentestigningerne i den seneste tid. Selvom hver 6. dansker, ifølge en ny undersøgelse, har tænkt sig at købe bolig inden for det næste halve år, så venter 40 % af køberne samtidig med at købe til et bedre tidspunkt, hvor der er mindre usikkerhed. Fordi mange købere venter, så ligger boligerne generelt til salg i længere tid.

Derfor skifter boligmarkedet i retningen af køberens fordel i takt med, at der kommer flere og flere boliger til salg. Køberne kan i så fald i højere grad kan vælge mellem et større antal boligere. Køberens mulighed for at forhandle prisen ned er også bedre, når der er flere boliger til salg.

Hvad kan WeBrick hjælpe med?

WeBrick er Danmarks nye boligplatform uden mæglere, hvor man både kan sælge og købe bolig selv, men stadig få hjælp til det man ønsker. Hos WeBrick kan du som køber:

To til salg skilte på række med erhvervsministeriets logo og WeBricks logo under

Lovligt: Sæt bolig til salg flere steder

Du må godt sætte din bolig til salg både hos en mægler og hos WeBrick samtidig - eller flere mæglere samtidig...

Louise læser avisen Børsen på bænk udenfor

WeBrick rammer Børsen igen med pre-IPO

Den svenske vækstbørs nærmer sig, og WeBrick er for anden gang i Børsen – denne gang om Pre-IPO, de højt...

sommerhus med grøn græsplæne

Få godkendt lån til sommerhus på 24 timer:

WeBrick gør det nemt for dig at søge boliglån til dit sommerhus-køb. Læs hvordan her.

5 små røde mini figuer af et hus står på et træbord

WeBrick og mæglerne:
Her er forskellen

WeBrick er fra starten af tænkt som et alternativ til...