Rentestigning: Hvad betyder det for dit boligsalg?

Går du og overvejer at sætte dit hus til salg, eller har du allerede din bolig til salg? Så læs med her og få et overblik, hvad rentestigningen og den nye rentesats betyder for dig.
Rentesatsen for et boliglån er steget og steget i den seneste tid på grund af den økonomiske krise, der bla. er skabt af krigen i Ukraine. Centralbanken i både USA og Europa har derfor også hævet deres rente for at undgå højere inflation. Denne generelle rentestigning vil have mærkbare konsekvenser for dig som boligsælger.
Hvis du er bolig-køber og ikke sælger, så har vi også en artikel til dig. Læs hvad rentestigningen betyder for dig som køber lige her.
Faldende priser efter rentestigning
Ifølge Bolius, så er renten på et fastforrentet 30-årigt realkreditlån steget fra 0,5 procent til 4 procent på kun halvandet år. Det betyder i praksis, at det er dyrere at låne penge, og at køberne ikke kan låne lige så meget til deres nye hus. Det vil videre betyde, at den gennemsnitlige pris for en bolig vil komme til at falde – netop fordi køberne ikke kan betale lige så meget, som før.
Derfor vil det være sværere for dig at få din bolig solgt, imens boligmarkedet er ustabilt. Mange købere vil vente med at købe bolig til renten er begyndt at falde igen eller der er kommet mere ro på. En nyere undersøgelse viser endda, at hver 6. dansker ønsker at købe bolig inden for det næste halv år, men samtidig vil 40 % af køberne vente med at købe for nu – altså er der håb forude.
Rentestigning – hvad betyder det for dig?
– Køberne kan ikke låne lige så meget
– Der er mange klar til at købe bolig, men en stor del af dem venter på boligmarkedet.
– Antallet af boliger på markedet stiger.
– Boligpriserne vil falde, og du kan blive nødsaget til at sætte prisen for din bolig ned.
Hvad kan du selv gøre?
Hvis du har et hus eller en lejlighed til salg, så kan rentestigningen selvfølgelig være ret nedslående, da det for det første kan gøre det sværere at sælge din bolig. For det andet kan det betyde, at du skal sætte prisen ned og tjene mindre på salget af dit hus. Hvis du har din bolig til salg hos en ejendomsmægler, så vil de sikkert også have foreslået netop et prisnedslag.
Noget du selv kan gøre i denne situation for at hjælpe boligsalget på vej er at sætte din bolig til salg selv og dermed forøge dine chancer betydeligt. Det er helt lovligt at sætte til salg flere steder, selvom mange ikke ved, at det er tilfældet. På denne måde kan du få dit boligsalg til at gå hurtigere og i bedste fald spare salæret til en mægler, når din kontrakt er udløbet.
Sæt selv prisen
Det er en stor fordel, at du styrer prisen, når du selv sætter din bolig til salg. For det første kan du komme markedet i forkøbet og så at sige “gratis” sætte prisen ned på din bolig med de +75.000 kroner, som du sparer i salær til mægleren. På denne måde kan du få boligen solgt hurtigere med en mere attraktiv pris.
En anden fordel ved selv at styre prisen er, at man nemmere kan eksperimentere med prisen. Du kan nemt selv sætte prisen ned for at se, om det giver flere bud, som du derefter helt selv kan vælge, om du vil tage imod eller ej.
Hos WeBrick kan du gratis sætte din bolig til salg selv for at se, om det ikke kan gøre udslaget for dit boligsalg – læs hvordan her.
Det er, som nævnt, helt lovligt at sætte sin bolig til salg flere steder, jf. loven om formidling af fast ejendom – og det kan du læse mere om i artiklen: Lovligt: Sæt bolig til salg flere steder

Lovligt: Sæt bolig til salg flere steder
Du må godt sætte din bolig til salg både hos en mægler og hos WeBrick samtidig - eller flere mæglere samtidig...

Hvordan tjener WeBrick på gratis boligsalg?
Nogle vil nok være skeptiske, når de ser en annonce for WeBrick, der taler om gratis boligsalg. For hvordan...

WeBrick rammer Børsen igen med pre-IPO
Den svenske vækstbørs nærmer sig, og WeBrick er for anden gang i Børsen – denne gang om Pre-IPO, de højt...

Kongelig jagthytte til salg – a hva’ for noget?
Hendes Majestæt Dronningen lyttede opmærksomt med, da Louise Gertz præsenterede WeBrick...