Spørgsmål & svar

Spørgsmål & svar

Her finder du ofte stillede spørgsmål og svar til WeBrick.

Hvad er WeBrick?

WeBrick er en digital platform, hvor du nemt og sikkert kan sælge din bolig eller købe et nyt hjem. Hos WeBrick er det gratis at oprette din boligannonce, du sparer salæret til mægleren og har fuld kontrol med bolighandlen. Du kan læse mere om os her.

Kan jeg have min bolig til salg flere steder på én gang?

Ja, det kan du. I henhold til Lov om formidling af fast ejendom, så er du i din fulde ret til at sætte din bolig til salg på webrick.dk, selvom du har indgået aftale med en ejendomsmægler. Du skal bare sikre dig, at hvis du har indgået eller indgår kontrakt med en ejendomsmægler, at mægleren ikke kræver eneret på salget af din bolig og ikke får retten til salæret. Hvis du allerede har indgået sådan en kontrakt med en mægler, bør du afvente udløb af kontrakten, før du sælger din bolig hos WeBrick. Dvs. du må til hver en tid sætte din bolig til salg selv, selvom du har indgået kontrakt med en anden mægler, forudsat du ikke har skrevet under på andet. Skriv til os på kundeservice@webrick.dk eller ring til os 31505701. Vores support-telefon er åben alle hverdage fra 9-15.

Hvordan markedsfører WeBrick din bolig?

Vi sørger for at vise din boligannonce gratis på vores platform. Du kan også selv dele dit opslag på dine sociale mediekanaler, uden det koster dig noget. Derudover har du mulighed for at tilkøbe markedsføringspakker. Ved disse tilkøb, kommer din boligannonce ud til de relevante målgrupper på Facebook og Instagram. Skriv til os på tilbud@webrick.dk for at høre mere.

Hvad koster det at bruge WeBrick?

Det er gratis for dig at oprette din boligannonce på WeBrick og at gennemføre en bolighandel uden at skulle betale til en ejendomsmægler. Der er dog de sædvanlige udgifter til en byggesagkyndig, forsikring, boligadvokat og tinglysning mv.

Hvordan kan det være gratis at sælge sin bolig gennem WeBrick?

Det er gratis for dig at oprette din boligannonce hos WeBrick, og du betaler intet i mæglersalær, abonnement, gebyrer eller andet hurlumhej, fordi vi bruger din boligs offentligt tilgængelige data til at lave udkast til din  boligannonce. Men derudover er der nogle obligatoriske dokumenter og forsikringer, som er nødvendige ved salg af bolig (for både sælgers og købers sikkerhed). Dem skal du betale for – uanset hvor eller hvordan du sælger din bolig. Til at udfærdige de lovpligtige dokumenter og forsikringer, kan du så vælge at benytte tilbuddene fra de banker, byggesagkyndige, forsikringsselskaber og boligadvokater, som fremgår på WeBricks hjemmeside. Vi tilbyder også at du kan markedsføre din bolig og det tager vi så en meget konkurrencedygtig pris for. Du kan også vælge at bruge din egen bank, byggesagkyndige, etc. Det er helt op til dig, du bestemmer.

Hvordan kan WeBrick tilbyde billigere produkter?

Fordi WeBrick udelukkende er digital, har vi ikke de udgifter som fx ejendomsmæglere har. Derfor kan vi give dig fordelagtige tilbud, når du vælger vores produkter. Du kan se de gode tilbud, når du er inde på din valgte boligannonce, og naturligvis også på din egen WeBrick-profil.

Når du vælger et produkt fra en serviceleverandør til at understøtte din bolighandel, så betaler den valgte leverandør en ydelse til WeBrick.

WeBrick hjælper desuden med at formidle boliglånsansøgere over til den eller de banker, denne boligkunde måtte ønske at indhente tilbud fra. Dette betegnes af Finanstilsynet som at formidle boligkreditaftaler til specifikke samarbejdspartnere. 
WeBrick modtager et vederlag fra vores bank samarbejdspartnere ved evt. indgåelse af boliglån. Som kunde og forbruger har du ret til til enhver tid at anmode om  oplysninger om størrelsen på dette vederlag. Du bedes rette henvendelse på vores service mail for yderligere oplysninger kundeservice@webrick.dk