Hvor kom de ekstra udgifter til boliglånet fra?!

Hvor kommer de ekstra udgifter til boliglånet fra?!

Billede taget fra toppen af vor frelsers kirke med kig direkte ned mod gaden

Der er en del udgifter til boliglånet, så vær forberedt, så du ikke får et chok 

Der er en hel masse udgifter, når man skal til at købe ny bolig, og det kan være enormt svært at overskue det hele. Vi har samlet en oversigt over de ekstra udgifter, som kommer med, når du skal låne til en ejerbolig.

Når købsaftalen er underskrevet, er det tid til rent faktisk at etablere lånet. Det gør du for det meste ved at ringe til banken, og det er her, de mange ekstra udgifter kommer ind i billedet. Det kan være lidt af et chok, hvis man ikke er forberedt på det, så her kommer en oversigt over udgifterne ved at etablere et realkredit- og boliglån.

Udgifter til staten

Det er uden tvivl tinglysningen (når din nye bolig bliver registreret hos staten), der er den største udgift, når du låner til en ejerbolig. Men der er ingen vej udenom – det er ikke noget, du er nødt til at tage med. Du skal være forberedt på, at der ud over tinglysning af skødet er tinglysningsafgift:

  • På skødet
  • På realkreditlånet
  • På boliglånet
  • Af realkreditpantebrevet
  • Af ejerpantebrev

Udgifter til banken

Ud over udgifterne til tinglysningen, er der også diverse andre udgifter i forbindelse med et boliglån:

  • Ekspeditionsgebyrer bank/realkredit
  • Kurtage og kursskæring
  • Kursfradrag ved kursskæring
  • Etablering af boliglån

Der er også udgifterne ud over dem til selve boliglånet, som du kommer til at løbe ind i, når du køber en ejerbolig. Det er ting som advokatbistand, ejerskifteforsikring, istandsættelse osv. Bolius har sat et eksempel på, hvad de forskellige udgifter kan koste.

Vær forberedt 

Det kan være, du sidder og er lidt panikslagen lige nu over de mange udgifter til boliglånet ud over selve prisen på din drømmebolig, og det er helt okay. Og du skal også have en del af pengene op af lommen. Har du valgt standardmodellen for et boliglån (80 – 15 – 5), kan både realkreditlånet og banklånet øges en smule til at dække nogle af udgifterne. Det taler du med din bankrådgiver om. 

Skal du samtidig sælge din bolig for at købe en ny, så kan du med WeBrick’s selvsalgs platform her spare det høje mæglersalær. 

Få lånebevis hos WeBrick

Nu hvor du er forberedt på udgifterne til at etablere et boliglån, ved du, hvad du kan forvente. Hos WeBrick kan du søge om et lånebevis direkte og få svar fra banken indenfor 24 timer. Så går processen også lidt hurtigere. Klik her og ansøg i dag.

Afspil video